Fitness Rotterdam

Fitness is een steeds populairdere vorm van training binnen jongeren en ouderen. Fitness is met name gericht op het verbeteren van de conditie en het creëren van meer spiermassa, met name door krachttraining. Ook geïnteresseerd in Fitness Rotterdam? Hier zijn een aantal dingen die je moet weten!

Eeuwenoude sport

Fitness is al een eeuwenoude sport, fitness bestaat namelijk al sinds 776 v. Chr. en is ontstaan bij de Ayurveda, een hindoeïstische gezondheidsleer uit India, die zich vooral richt op het in balans brengen van lichaam en geest. Rond de middeleeuwen is fitness tijdelijk wat minder populair geworden en werden andere sporten meer beoefend, waaronder paardensport en andere veldsporten. ‘’Cardio fitness’’ is pas ontwikkeld in 1986.

Beweegredenen fitness

Dat fitness Rotterdam de laatste paar jaar steeds populairder wordt, heeft voor een groot deel te maken met het sociale media gebruik deze dagen. Sociale media staan vol met de zogenaamde ‘Fitgirls’ en ‘Fitnessboys’. Dagelijks wordt iedereen geconfronteerd met deze – al dan niet perfecte – lichamen, wat een grote drijfveer is om zelf ook te starten met fitness Rotterdam.

Gevaren van fitness

Er hangen echter ook gevaren aan het beoefenen van fitness Rotterdam. Zo kan het teveel uitoefenen van fitness leiden tot het afbreken van je lichaam, in plaats van het juist opbouwen ervan. Ook kun je tijdens de fitness Rotterdam schimmels, virussen en bacteriën oplopen, wat ziekte kan veroorzaken. Gelukkig kun je zelf veel doen om dit tegen te gaan. Hieronder volgen een aantal tips.

Tips & Tricks Fitness

Zoals hierboven beschreven, is er een kans op het oplopen van virussen, schimmels en bacteriën tijdens het fitnessen. Gelukkig kun je hier zelf al veel tegen doen. Zo is het bijvoorbeeld handig om genoeg handdoekjes mee te nemen. 1 om je eventuele bezwete gezicht mee af te vegen, de andere om op het toestel te leggen en 1 voor na het douchen. Mocht je bij een bepaald apparaat je handen moeten gebruiken, is het zeer aan te raden deze na gebruik van elk apparaat, grondig te wassen.